pedicure - manicure - wellness - Angela Leutscher

Medisch pedicure

De medisch pedicure is de hoogst opgeleide pedicure. Door deze opleiding kan ik alle zogeheten risicovoeten behandelen die kunnen zijn ontstaan door Diabetes Mellitus, reuma, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Hiervoor gebruik ik verschillende behandeltechnieken.

Daarnaast beschik ik over uitgebreide kennis op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie, nagelbeugels, nagelreparatie en antidruktechnieken.

Mijn belangrijkste taken als medisch pedicure zijn:

  • Het uitvoeren van een voetonderzoek en het geven van advies over de persoonlijke verzorging van uw voeten.
  • Het screenen van een (potientiële) risicovoet. Hierbij wordt gekeken naar het gevoel in de voeten, de doorbloeding, de gewrichtsbeweeglijkheid, drukpunten op de voeten en de pasvorm van de schoenen.
  • De behandeling van risicovoeten, waaronder niet alleen de diabetische en de reumatische voet, maar ook de oudere, verwaarloosde en spastische voet.
  • Antidruktechniek, bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als de voet worden de drukplaatsen drukvrij gelegd d.m.v vilt om direct verlichting te bieden.
  • Orthesiologie:  siliconen ortheses worden op maat gemaakt voor drukontlasting en/of standcorrectie van bijvoorbeeld hamertenen, ruitertenen en likdoorns op of tussen de tenen.
  • Nagelreparatie en prothese technieken, bij kapotte of stootnagels wordt een laagje gel aangebracht, zodat de nagel op een normale manier uit kan groeien. Dit kan worden toegepast bij schimmelnagels of afgebroken nagels.
  • Nagelbeugel techniek: met behulp van metaal of kunststof maak ik een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren (bijv. ingroeiende nagels/tunnelnagels).
  • Advies geven aan cliënten, bijv. over diabetes en voetverzorging, schoenadvies en doorverwijzing.

Ik werk volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorverwezen naar een (behandelend) arts, podoloog of podotherapeut. Er wordt op doelmatige wijze samengewerkt met andere zorgaanbieders.

Als Medisch Pedicure ben ik ingeschreven in het KRP (Kwaliteitsregister voor Pedicures). De meeste zorgverzekeringen vergoeden dan de behandeling van risicovoeten (na doorverwijzing door de huisarts).

IMG_4145_bewerkt-3IMG_5948